AktualnoŠport

Eden od dveh turnirjev Alpe Adria v odbojki sede v Ljubljani

Odbojkarska zveza Slovenije (OZS) in Evropska zveza za odbojko sede (PVE) sta sklenili dogovor o organizaciji enega od dveh turnirjev v odbojki na mivki sede v okviru na novo zasnovane evropske serije Alpe Adria. Obenem bo pod okriljem OZS odslej delovala tudi fundacija za odbojko invalidov.

 

Po dogovoru OZS in krovne zveze za odbojko sede bo Ljubljana 28. in 29. julija gostila drugi turnir serije Alpe Adria v sklopu svetovne serije v odbojki na mivki. Prvi bo na sporedu med 23. in 25. julijem v hrvaškem Umagu. Gre za pomemben korak pri razvoju te športne panoge, ki bo leta 2028 v Los Angelesu prvič del paraolimpijskih iger.

“Turnir bomo organizirali skupaj z OZS in želimo si, da bo dogodek celotni slovenski paraodbojki prinesel dodaten zagon, hitrejšo integracijo v odbojkarsko družino in predvsem še dodatno zavedanje, da je odbojka zares šport za vse,” je bil dogovora o organizaciji turnirjev vesel predsednik PVE Branko Mihorko.

Pod okriljem OZS bo odslej delovala tudi fundacija za odbojko invalidov. Njen namen je mladim odbojkarjem preko štipendij omogočiti materialne in strokovne pogoje za trening in razvoj ter možnost, da se lahko z odbojko ukvarjajo tako na lokalni kot mednarodni ravni. Cilj fundacije je, da bi v dejavnosti odbojke sede vključili še več invalidov, željnih športnega udejstvovanja.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button