AktualnoŠport

Drevi četrtfinalni obračuni EP do 21 let

V Sloveniji in na Madžarskem se bo danes nadaljevalo evropsko prvenstvo za nogometaše do 21 let. Na vrsti so četrtfinalni obračuni. Po dvomesečnem premoru izrazitih favoritov ni, bo pa za razliko od prvega dela tokrat na tribunah določeno število navijačev.

Pristaši nogometa si bodo lahko izločilne boje na slovenskih tleh ogledali v Mariboru in Ljubljani, prodaja vstopnic pa je stekla konec preteklega tedna.

V Ljudskem vrtu bosta ob 18. uri dvoboj začela Španija in Hrvaška, v Stožicah pa si bodo tri ure kasneje nasproti stali vrstniki iz Italije in Portugalske. Na Madžarskem bosta para Nizozemska – Francija (Budimpešta, 18.00) in Danska – Nemčija (Szekesfehervar, 21.00).

V polfinalu se bosta v četrtek, 3. junija, udarili zmagovalki obeh polfinalnih obračunov iz obeh držav gostiteljic, finale pa bo v nedeljo, 6. junija, v Ljubljani.

Slovenska mlada reprezentanca je izpadla po skupinskem delu tekmovanja. Za uvod v prvenstvo je v Mariboru izgubila proti Španiji (0:3), nato v Celju remizirala proti Čehom (1:1), za konec pa je morala priznati premoč še Italijanom (0:4) v Ljudskem vrtu.

Italijani so na mladinskih EP rekorderji s petimi naslovi. Sledijo branilci naslova Španci s štirimi, po dva pa imajo Nemci, Angleži, Nizozemci in nogometaši nekdanje Sovjetske zveze. Po en naslov so osvojili Francozi, Švedi, Čehi. Prva zmagovalka EP do 21 let pa je bila Jugoslavija.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button