Šport

Deset slovenskih skakalcev na današnji tekmi v Planici

Deset slovenskih smučarskih skakalcev bo nastopilo na današnji tekmi v Planici, s katero se začenja tekmovalni del finala letošnje sezone svetovnega pokala. Tako kot na decembrski tekmi, s katero so nadomestili marca lani odpovedano tekmo, bo tudi ta v času pandemije novega koronavirusa potekala brez gledalcev pod Poncami.

Prva od treh posamičnih tekem, v soboto bo še ekipna, se bo začela s poskusno serijo ob 14. uri, ob 15.00 pa bo prva v tekmovalni konkurenci.

Kvalifikacije je dobil Japonec Ryoyu Kobayashi, drugi je bil Nemec Markus Eisenbichler, tretji pa Slovenec Bor Pavlovčič. Ta je po kvalifikacijah dejal: “Zadovoljen sem, vsi izidi so bili med deseterico. Stopnjeval sem, kvalifikacijski skok je bil najboljši in to je lep obet za četrtek. Upam, da bom v boju za stopničke.”

Anže Lanišek, najboljši slovenski skakalec zime, je bil sedmi. “Po težavah sem se na srečo zbral za kvalifikacije in sem naredil soliden polet, ki mi vliva zaupanje za tekmo,” pa je dejal Lanišek.

Timi Zajc, decembra je bil v Planici zaradi kritike tedanjega vodstva ekipe začasno izključen iz reprezentance, je bil 15., Žiga Jelar 16., Peter Prevc 17., Lovro Kos 20., Cene Prevc 29., Tilen Bartol 30., Anže Semenič 31. in Domen Prevc 37.

Source
STA
Back to top button