Šport

Daša Grm že na prizorišču svetovnega prvenstva

Slovenska umetnostna drsalka Daša Grm bo naslednje dni nastopila na svojem osmem svetovnem prvenstvu. To poteka v švedskem Stockholmu. Obenem bo to za celjsko drsalko priložnost, da si zagotovi nastop na olimpijskih igrah v Pekingu leta 2022, kar je tudi njen glavni cilj.

Na SP na Švedskem bo predvidoma nastopilo 200 tekmovalcev iz 50 držav v štirih različnih kategorijah. Med 39 posameznicami bo tudi letos slovenska reprezentantka Grmova.

“To je moje osmo svetovno prvenstvo. Cilj je uvrstitev v finale po kratkem programu in obenem končna uvrstitev, ki mi bo prinesla tudi vozovnico za zimske olimpijske igre prihodnje leto v kitajskem Pekingu,” je ob prihodu na prizorišče SP povedala izkušena, 29-letna Grmova.

Prvi trening na ledu je na prizorišču že opravila. Tekmovanje pa se bo zanjo začelo v sredo, ko se bo predstavila s kratkim programom.

V kolikor se bo Grmovi v konkurenci 39 drsalk uspelo prebiti med 24 najboljših, jo nato v petek čaka še nastop s prostim programom.

Poleg drsalke sta na SP odpotovala tudi trenerja Gregor Urbas, nekdanji slovenski umetnostni drsalec in dvakratni udeleženec olimpijskih iger, ter kondicijski trener Anej Wagner.

Source
STA
Back to top button