Šport

Danil Medvedjev drugi tenisač na svetu

Rus Danil Medvedjev je postal prvič tenisač izven velike četverice – Novak Đoković, Rafael Nadal, Roger Federer, Andy Murray – ki se je v zadnjih petnajstih letih zavihtel na drugo mesto lestvice ATP. Prehitel je Španca Rafaela Nadala, zaostaja pa še vedno za Srbom Novakom Đokovićem, ki vstopa v 312. teden kot vodilni tenisač na svetu.

 

Zadnji igralec, ki se je vmešal v vladavino “Big 4”, je bil Avstralec Lleyton Hewitt julija 2005. Medvedjev je minuli teden osvojil turnir v Marseillu.

Med prvih sto igralcev na svetu ima največ svojih predstavnikov Francija (11), deset jih imata Španija in ZDA, nato pa sledijo Italija (7), Srbija, Avstralija in Argentina (5), Rusija ter Kanada (4), Nemčija in Velika Britanija (3), …

Slovenija ima v Top 100 le Aljaža Bedeneta, ki je v primerjavi s prejšnjim tednom pridobil tri mesta in je zdaj 59. igralec na svetu. 31-letni Ljubljančan bo ta teden igral na turnirju ATP 500 v Dubaju, v uvodnem krogu pa se bo pomeril s kvalifikantom iz Indije Yukijem Bhambrijem.

Povezani Članki

Back to top button