AktualnoŠport

Danes v Tokiu že prvi kolesarski vrhunec

Na olimpijskih igrah v Tokiu bo danes prvi tekmovalni dan s končnimi odločitvami, po katerih bodo podelili prve komplete medalj. Slovenski ljubitelji športa bodo še posebej pozorno spremljali kolesarsko cestno preizkušnjo s slovenskima zvezdnikoma Tadejem Pogačarjem in Primožem Rogličem.

Sobota že predstavlja prvi tekmovalni vrhunec na OI. Sveži zmagovalec francoskega Toura Tadej Pogačar in Primož Roglič se bosta v družbi Jana Tratnika in Jana Polanca podala na 234 km dolgo cestno preizkušnjo od Tokia do Oyame. Start dirke bo ob 4. uri po slovenskem času.

Nastopila bo tudi strelka Živa Dvoršak, z zračno puško na 10 metrov jo najprej čakajo kvalifikacije, če pa se bo prebila v finale, bo tekmovala še ob 3.45. Prvi slovenski nastop v Tokiu čaka tudi judoistično ekipo, Maruša Štangar bo nastopila v kategoriji do 48 kilogramov. V kvalifikacijah, ki se začenjajo ob 12. uri, bosta nastopila tudi plavalca Martin Bau na 400 m prosto ter Katja Fain na 400 m mešano. Namiznoteniški turnir pa danes med posamezniki začenja tudi Bojan Tokić.

Danes bodo sicer podelili prvih 11 kompletov medalj; poleg odločitev v kolesarstvu, judu in strelstvu še dve sabljaški, eno v dviganju uteži ter dve v taekwondoju, lokostrelci pa bodo že končali tekmovanje v mešanih parih.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button