AktualnoŠport

Danes še ena priložnost ACH Volleyja za 18. naslov

V ljubljanskem Tivoliju se bodo danes na četrti tekmi finalne serije spet merili odbojkarji ACH Volleyja in Merkur Maribora. Ljubljančani bodo imeli drugo priložnost, da si zagotovijo 18. naslov prvaka, prvo v Mariboru so zapravili.
Četa Matije Pleška je še vedno favorit, toda Mariborčani so že nekajkrat dokazali, da se jih ne sme odpisati.

ACH je v finalu vodil z 2:0, tako da so mnogi menili, da bo serije konec že po torkovi tekmi v dvorani Tabor. Še posebej, ker se varovanci Sebastijana Škorca ubadajo tudi z zdravstvenimi težavami. Poškodovanima Ahmed Ihbajriju in Janu Mulcu se je seznamu odsotnih pridružil še Miha Cafuta, ki je zbolel, a tudi to ekipi ni preprečilo, da pokaže srce in željo ter si pribori četrto tekmo.

V mariborskem taboru verjamejo, da jim bo podobno uspelo tudi danes, če jim bo res, bo morala prvaka odločiti peta tekma.

“še vedno smo v igri, v Ljubljano potujemo z mislijo in željo po zmagi. Serijo želimo vrniti v Maribor, zato pa bomo morali igrati še bolje, kot smo na tretji tekmi. Energijo imamo, igramo tudi za vse tiste, ki nam ne morejo pomagati. Prepričan sem, da bomo spet stopili skupaj in zaigrali še na višji ravni, kot smo v torek,” optimistično razmišlja Škorc.

Oranžni zmaji si seveda želijo, da bi 17. zaporedni naslov proslavili v svoji dvorani, zavedajo pa se, da bodo morali za to prikazati boljšo predstavo, kot so jo v torek. “V Mariboru nikakor nismo igrali tako, kot znamo. Kljub temu smo imeli svoje priložnosti, nismo jih izkoristili, upam, da bo tokrat drugače,” pred tekmo razmišlja Matej Kök, Mariborčan v ljubljanskih vrsti.

Tekma se bo začela ob 18.30.

Source
STA
Back to top button