Šport

Danes na EP Tina Šutej v boj za medalje v skoku s palico

Tina Šutej bo predzadnji dan dvoranskega evropskega prvenstva v atletiki v Torunu nastopila ob 18.45 v finalu skoka s palico, že na začetku sezone pa je napovedala boj za odličja ne le z besedami, ampak tudi na tekmovališčih.

Luka Janežič, najboljši slovenski atlet zadnjih let, bo 20.10 tekel v finalu na 400 m, kjer po poškodbi v tej zimi ni med največjimi favoriti, kot na prejšnjih EP.

Meja Flipič bo ob 12.05 med 16 tekmovalkami v kvalifikacijah troskoka. Avtomatična kvalifikacijska norma za finale je kar 14,10 m, članica ljubljanskega Massa pa je letos svoj dvoranski osebni rekord pomaknila blizu magične meje 14 m, na 13,98 m, kar bi ji skoraj zagotovo prineslo nastop med najboljšo osmerico v nedeljo.

Nastopil bo še debitant na velikih tekmah Tilen Ovniček, člana novomeške Krke že ob 10.18 čaka prvi krog kvalifikacij na 60 m. Tekel bo v prvi skupini, v kateri ima predzadnji, šesti čas sezone in najslabši osebni rekord. V polfinale se bodo uvrstili zmagovalci in drugouvrščeni iz skupin ter še šest najhitrejših preostalih po času.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button