AktualnoŠport

Danes dan D za Bertonclja in Klavoro

Po uspešnem nastopu telovadke Tjaše Kysselef, ki si je v kvalifikacijah evropskega prvenstva v Baslu prvič v karieri pritelovadila finale in boj za kolajne, danes nastopi čakajo še telovadce. V slovenskem taboru največ pričakujejo od obeh asov Saša Bertonclja na konju z ročaji ter Roka Klavore na parterju, ki se bosta borila za finalna nastopa.

Prvi adut Bertoncelj, ki bo nastopil že na svojem 18. EP v karieri – s prvenstev stare celine ima tri kolajne: bronast je bil leta 2010 v Birminghamu in 2014 v Sofiji, leta 2018 je v Glasgowu je osvojil srebro -, pravi, da se s pripravljenostjo sicer ne more ravno pohvaliti.

“Decembrske težave z ramo so mi odnesle nekaj treninga, a sedaj me poškodba ne ovira več. Moja največja ovira tu je, da fizično nisem tako dobro pripravljen, a uradni trening sem dobro ‘oddelal’, tako da ostajam optimist,” je dejal 36-letni telovadec.

Tudi 32-letni Klavora pravi, da mu je šlo na uradnem treningu brez težav. “Tukaj mi je zelo všeč, tudi sistem, po katerem poteka tekmovanje. Dobro sem pripravljen, morda ne tako kot decembra na EP v Mersinu, ampak solidno. Za kvalifikacije pričakujem, da jih bom opravil še bolje kot na uradnem treningu,” je dejal drugi slovenski adut za finale.

Poleg njiju bosta danes nastopila še Luka Bojanc na krogih ter Nikolaj Božič na parterju.

Source
STA
Back to top button