Šport

Član IO Uefe: Spodleteli poskus ustanovitve superlige bo pustil posledice

Spodleteli poskus ustanovitve nogometne superlige bi lahko imel posledice za 12 velikanov evropskega nogometa, je dejal Šved Karl-Erik Nilsson, podpredsednik izvršnega odbora Evropske nogometne zveze (Uefa), poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Nilsson, ki je tudi predsednik Švedske nogometne zveze, je v izjavi za spletno stran Fotbollskanalen dejal, da bo izvršni odbor Uefe v petek na naslednjem zasedanju sestanku, ali bo kaznoval ducat podpisnikov ustanovne listine superlige.

“Že tako bodo bile posledice občutne zaradi sramu, s katerimi bodo morali živeti,” je dejal Nilsson. “Odločitev bo imela posledice v njihovih lastnih organizacijah, za kaj več pa se moramo pogovoriti,” je še dodal.

“Posledice morajo biti že zaradi izgube zaupanja in vprašanja, ali je tem klubom sploh moč zaupati v prihodnosti,” je še odločno izpostavil švedski funkcionar.

Na dodatna vprašanja o posledicah ni želel odgovarjati, je pa dodal, da bo v petek izvršni odbor “podrobno preučil” možnosti in se “seznanil z naslednjimi koraki ter željami evropske nogometne skupnosti”

Predsednik Uefe, Slovenec Aleksander Čeferin, je sicer v tonu sprave danes dejal, da je pomembno storiti korak naprej in ponovno vzpostaviti enotnost evropskega nogometa, še piše AFP.

Source
STA
Back to top button