Šport

City uradno potrdil, da izstopa iz superlige

Angleški nogometni klub Manchester City je na svoji spletni strani uradno potrdil, da izstopa iz superlige, katere soustanovitelj je bil z enajstimi drugimi evropskimi velikani iz Anglije, Španije in Italije.

“Manchester City FC potrjuje, da je uradno začel postopke za izstop iz evropske superlige,” so zapisali pri Cityju.

Potezo je že pozdravil predsednik Evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin. “Z zadovoljstvom pozdravljam Manchester City spet v evropski nogometni družini. Pokazali so, da so inteligentni, ko so poslušali številne glasove, predvsem navijaške. City veliko pomeni za nogomet in sem vesel, da bomo skupaj delali za boljšo prihodnost,” je v odzivu zapisal Čeferin.

O podobnih potezah, kot jo je povlekel City, razmišljajo tudi v nekaterih drugih klubih, za zdaj neuradno o izstopu razmišljajo tudi pri Manchester Unitedu, Liverpoolu, Chelseaju, Barceloni in Atleticu Madridu Jana Oblaka. Po neuradnih informacijah naj bi se še nocoj sestalo vseh 12 klubov glede razpustitve lige.

Superligo so v nedeljo ustanovili Real Madrid, Manchester United, Juventus, AC Milan, Barcelona, Liverpool, Manchester City, Inter, Chelsea, Tottenham, Atletico Madrid in Arsenal. S tem pa so poželi ogromno kritik navijačev, javnosti ter tudi krovnih nogometnih organizacij, vključno z Mednarodno in Evropsko nogometno zvezo, ki sta napovedali sankcije, če bi dejansko superliga zaživela.

A za zdaj prihajajo zgolj informacije o tem, da iz tega projekta ne bo nič. To pa bi pomenilo precej sprememb tudi v klubih, britanski Independent že poroča, da naj bi Andrea Agnelli odstopil z mesta šefa Juventusa, čeprav so pri Juventusu to zanikali, velik pritisk za podobno potezo pa naj bi bil tudi na predsedniku madridskega Reala Florentinu Perezu in drugih vodstvenih kadrih omenjene 12-erice klubov.

Source
STA
Back to top button