Šport

Celjani proti Zagrebu odločno po drugi par točk

Rokometaši Celja Pivovarne Laško se bodo danes v ligi prvakov še drugič v sezoni pomerili z Zagrebom. Celjani bi se z morebitno zmago še oklepali upanja v boju za šesto mesto v skupini B.

Tekma se bo začela ob 18.45 v dvorani Zlatorog, varovanci Tomaža Ocvirka pa ciljajo na drugi par točk proti Zagrebčanom, s čimer bi ponovili dosežek iz lanske sezone. Toda v letošnji Celjanom po številnih težavah v boju za šesto mesto ne kaže najbolje.

Čeprav jim je na roko šel predvsem izid tekme med Nantesom in Motorjem iz Zaporožja, ki jo je v gosteh dobil slednji, imajo še naprej minimalne možnosti za nastop v izločilnih bojih. Nantes, s katerim poteka boj na daljavo, ima na lestvici skupine B štiri točke po sedmih tekmah, s čimer je dve pred Celjem, ki pa ima tekmo več.

En medsebojni obračun bosta tekmeca še odigrala v prihodnjem letu, a še prej sta dve točki v dvoboju proti Zagrebčanom, ki zasedajo zadnje mesto brez osvojenih točk, nujni. Z zmago bi Celjani bolj ali manj potrdili sedmo mesto, za osvojitev šestega mesta pa bi nato morali računati na vsaj dve presenečenji na preostalih tekmah. Med njimi je zaostala tekma z Nantesom v gosteh ter tekmi proti Kielu in Aalborgu v gosteh ter Barceloni in Veszpremu doma.

Celjski rokometaši se kljub zahtevnemu položaju ne predajajo, zavedajo pa se, da bo tekma z Zagrebom izjemno zahtevna in povsem drugačna kot tista v gosteh, ki so jo dobili s 30:22.

Source
STA
Back to top button