AktualnoŠport

Brez dvoboja Roglič – Pogačar na Valonski puščici

Na današnji kolesarski dirki Valonska puščica ne bo novega dvoboja med najboljšima kolesarjema na svetu, Slovencema Primožem Rogličem (Jumbo Visma) in Tadejem Pogačarjem (UAE Team Emirates). Kot so danes sporočili iz Pogačarjeve ekipe, ki je sicer v celoti cepljena, se ta umika z dirke zaradi dveh torkovih pozitivnih testov na novi koronavirus.

Pozitivna testa sta oddala kolesar Diego Ulissi in en član spremljevalnega osebja, ki je bil prav tako kot vsi člani ekipe UAE Team Emirates že cepljen proti novemu koronavirusu, čeprav sta bila v dneh pred odhodom v Belgijo oba dvakrat negativna, so med drugim zapisali pri UAE Team Emirates.

Po prihodu v Belgijo pa sta bila na prizorišču dirke pozitivna. Vse od tega pozitivnega izvida sta oba omenjena opravila še tri teste, dva antigenska ter enega PCR, vsi izvidi teh testov pa so bili negativni, so še sporočili iz Pogačarjeve kolesarske ekipe.

“Nihče od pozitivnih, ki sta bila oba že cepljena, ne kaže prav nobenih simptomov. Četudi smo frustirani zaradi te odločitve, pa moramo sprejeti odločitev belgijskih oblasti in odpovedati nastop,” so še zapisali pri UAE Team Emirates.

Ekipa bo zdaj svoje moči usmerila v nedeljsko dirko Liege – Bastogne – Liege.

Source
STA
Back to top button