AktualnoŠport

Brest in Kristiansand prvič naskakujeta ligo prvakinj

Dvorana Laszlo Papp v Budimpešti bo drevi ob 18. uri prizorišče zadnjega dejanja rokometne lige prvakinj. Prvi naslov v najbolj imenitnem klubskem tekmovanju na stari celini bosta naskakovala francoski Brest, kjer igra slovenska reprezentantka Ana Gros, in norveški Vipers Kristiansand.

 

Brest je na sobotni prvi polfinalni tekmi šele po izvajanju sedemmetrovk premagal madžarski Györ s 27:25. V rednem delu se je tekma končala z neodločenim izidom 20:20, po dveh petminutnih podaljških 23:23, najbolj učinkovita igralka dvoboja pa je bila z devetimi goli prav Grosova, ki bo po koncu te sezone odšla h moskovskemu CSKA. Ta je v drugem polfinalu moral priznati Kristiansandu, ki je slavil s 33:30.

Od leta 2014, ko Evropska rokometna zveza prireja zaključne turnirje, je bila daleč najbolj uspešna ekipa iz Györa, ki je v Budimpešti slavila v letih 2014, 2017, 2018 in 2019. Leta 2015 je zmagala Budućnost iz Podgorice, leto kasneje pa Bukarešta.

Največ zmag v nekdanjem pokalu prvakinj in zdajšnji ligi prvakinj ima Spartak iz Kijeva, ki je 13-krat slavil v elitnem ženskem klubskem tekmovanju. Avstrijski Hypo Niederösterreich je dosegel osem zmag, Györ pet, srbski Radnički iz Beograda ter danska Viborg in Slagelse pa po trikrat. Dve zmagi v tem tekmovanju ima ljubljanski Krim, najboljši je bil v letih 2001 in 2003.

Source
STA

Povezani Članki

Preverite tudi
Close
Back to top button