Šport

Bor Pavlovčič z drugim mestom znova na stopničkah, zmaga Granerudu

Poudarki zgodbe
  • Karavana smučarskih skakalcev se prihodnji konec tedna seli v Zakopane, kjer bosta dve posamični tekmi, ki sta bili tja prestavljeni s Kitajske.

Norvežan Halvor Egner Granerud (288,5) je zmagovalec tekme smučarskih skakalcev za svetovni pokal v nemškem Klingenthalu. Na drugem mestu je bil vsega 0,7 točke za najboljšim skakalcem sezone Slovenec Bor Pavlovčič. Slednji je po tretjem mestu v soboto še izboljšal najboljšo uvrstitev v karieri. Tretji je bil Nemec Markus Eisenbichler (285,7).

Pavlovčič, ki je po prvi seriji zasedal šesto mesto, je kljub znižanju naleta žirije za dve mesti skočil izjemno in s 146 metrov dolgim skokom po vrsti prehitel tako Poljaka Kamila Stocha, Norvežana Roberta Johanssona kot Japonca Keiichija Sata in si zagotovil druge stopničke svetovnega pokala v karieri.

Na vrhu sta bila le še najboljša skakalca te zime. Granerudu je trener Alexander Stöckl še znižal naletišče, da bi pridobil nekaj dodatnih točk. Igra desetink je bila po 140,5 metra dolgem skoku na strani Norvežana, ki je po zadnjem skoku Eisenbichlerja, ta je pristal na tretjem mestu, slavil še deseto zmago v sezoni.

Pred letošnjim tekmovalnim obdobjem odlični 24-letnik ni slavil niti enkrat, po 19 tekmah pa je zbral že 1406 točk v skupnem seštevku. V njem ima velikansko prednost pred Eisenbichlerjem, ki jih ima 977. Tretji je Kamil Stoch z 845.

Najboljši Slovenec je Anže Lanišek na sedmem mestu s 616 točkami. Po lestvici pa se vzpenja 22-letni Mojstrančan Pavlovčič, ki je zdaj 16.

“Še en super dan zame. Še izboljšan rezultat, drugo mesto, kar je vrhunsko. Še posebno pa bi pohvalil drugi skok, ki je bil res ‘top’,” je uspeh kariere povzel Pavlovčič.

Sprva se je zdelo, da bo do najboljše letošnje uvrstitve prišel Domen Prevc. Po koncu tekmovanja je bil namreč diskvalificiran zaradi neustrezne opreme, s čimer je ostal brez sedmega mesta.

Boj za najvišja mesta je odprl Lanišek (264,6), ki je po prvi seriji majhnih razlik zasedal 13. mesto. S 142,5 metra dolgim skokom je vrgel rokavico ostalim in na koncu napredoval do devetega mesta.

“Spet uvrstitev med deseterico. Danes je bil prvi skok tisti, ki me je stal dobrega rezultata. Škoda, drugi je bil precej lepši in boljši, še vedno pa je bilo veliko zaostanka za konkurenco. Na koncu so vsi dodali plin. Spodaj je bila tekma kar lepa za pogledati,” je po 12. uvrstitvi med deset najboljših dejal 24-letni Domžalčan.

Tilen Bartol (231,4) je v finalu pridobil tri mesta in končal kot 26. V finalu je uvrstitev močno pokvaril Timi Zajc (207,7). Po prvi seriji je bil 20., na koncu pa je po ponesrečenem skoku osvojil dve točki za 29. mesto.

Že v prvi seriji je bil prekratek Žiga Jelar, ki je tekmo končal na 33. mestu.

“Za nami je spet en zelo lep dan, odlično drugo mesto Bora. Zelo malo je manjkalo, da bi zmagal, a tudi drugo mesto je zanj ta trenutek vrhunsko. Malo grenkega priokusa za Domna, ki je imel spet vrhunsko, dobro uvrstitev, a žal diskvalifikacija. Anže, super skok v finalni seriji, morda je skočil malce prehitro, da ni ujel super pogojev, ki so jih imeli na koncu. Jaz sem na trenerski tribuni zelo užival, naši fantje so se res odrezali dobro, skakali so lepo in daleč. Danes je bil en tak zelo ‘fajn’ dan za biti trener,” je dogajanje povzel glavni trener Robert Hrgota.

 

Source
sta.si

Povezani Članki

Preverite tudi
Close
Back to top button