AktualnoŠport

Bo ACH že danes osvojil 18. zvezdico?

Odbojkarji Merkur Maribora in ACH Volleyja bodo danes odigrali tretjo tekmo finala državnega prvenstva. Drugič v seriji se bodo pomerili v štajerski prestolnici, prvič so bili uspešnejši Ljubljančani, ki so nato dobili tudi obračun v Ljubljani in vodijo z 2:0 v zmagah. Za 18. skupno in 17. zaporedni naslov prvaka tako potrebujejo le še eno zmago.

Prednost serijskim prvakom zagotavlja mirnost tako v pripravi kot na samem igrišču. Zavedajo se, da forma sicer ni najboljša, prisilni odmor zaradi zaprtja države je pustil posledice, se pa zavedajo, da imajo prednost tako v kakovosti kot v izkušnjah. Po besedah kapetana Gregorja Ropreta v Maribor prihajajo po zmago in nov naslov.

Tudi v Mariboru je trenerskemu štabu jasno, da bodo težko prišli do preobrata, a se kljub temu ne mislijo predati. Še enkrat želijo pustiti srce na igrišču, upajo, da bo to dovolj, da si priborijo častno zmago. Na prvih dveh tekmah jim to ni uspelo, borbenost je bila premalo za presenečenje, čeprav so na obeh imeli svoje priložnosti.

“ACH Volley je bil že pred finalno serijo favorit, po odmoru zaradi zaprtja športa je še večji. Mi smo izrazito delavna ekipa. Skozi sezono smo trdo garali, to nam je prineslo prvo mesto po rednem delu prvenstva. Žal pa nas je odmor ustavil, še kako se pozna pri igri. Po drugi tekmi smo poskušali nekaj popraviti, bomo videli, če nam je uspelo. Vsekakor pa se ne mislimo predati, borili se bomo po najboljših močeh,” pravi trener Maribora Sebastijan Škorc.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button