AktualnoŠport

Bedene uspešno čez prvi krog v Parizu

Slovenski teniški igralec Aljaž Bedene se je po štirih nizih ter treh urah in pol igre prebil v 2. krog odprtega teniškega prvenstva Francije. Na pesku Roland Garrosa je v uvodnem krogu s 7:5, 3:6, 7:5 in 6:2 izločil domačina Adriana Mannarina.

“Adrian je zelo neugoden nasprotnik, ki igra malo posebno igro. Zdi se mi, da sem igral dovolj solidno, razen v dveh ali treh igrah, ko sem naredil po dve ali tri dvojne napake. Bil sem suveren na svoj servis, ves čas sem pritiskal. Lahko bi osvojil še kakšno igro več, da bi bilo prej konec, tri ure in pol igre spet ni toliko malo. Sem pa zadovoljen, ker sem bil na koncu še precej svež in bi lahko še igral,” je po zmagi v uvodnem krogu na novinarski konferenci povedal Bedene.

Slovenec je prvi niz dobil s 7:5, drugega potem izgubil s 3:6, v tretjem znova slavil s 7:5, v zadnjem nizu pa je tako kot v tretjem nasprotniku dvakrat odvzel servis za zmago s 6:2 in skupno zmago s 3:1 v nizih.

“Videl sem, da sem ga nadigral, hotel sem pritiskati, da bi ga več sprehajal po igrišču, kar se je zgodilo v četrtem setu, ko ni dobival žog, ki jih je hotel, in to sem sem izkoristil. Fizično sem bil boljši in na tri dobljene nize se to bolj pozna,” je dobro fizično pripravljenost izpostavil 31-letnik.

Bedene, 56. igralec sveta, je na dvoboju dosegel več asov (15:8), izkazal pa se je tudi s 56 doseženimi “winnerji”. Na drugi strani je naredil osem dvojnih napak.

V 2. krogu se bo 31-letnik pomeril s Švicarjem Diegom Schwartzmanon, desetim nosilcem turnirja, ki je v 1. krogu po teh nizih izločil Tajvanca Yen-Hsun Luja.

V ponedeljek sta si v ženski konkurenci nastop v 2. krogu zagotovili tudi Polona Hercog in Tamara Zidanšek, medtem ko je bila Kaja Juvan neuspešna.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button