AktualnoŠport

Avstralski nogometaš postal edini aktivni poklicni igralec s priznanjem o istospolni usmerjenosti

Avstralec Josh Cavallo je postal edini poklicni nogometaš na svetu z javnim razkritjem, da je gej, danes poročajo svetovni mediji. Kot je sporočil v objavi na družbenih omrežjih, želi s svojim razkritjem pokazati, da je vsakdo dobrodošel v nogometu.

 

 

Z javnim priznanjem je Cavallo, ki je član avstralskega prvoligaša Adelaide United in je v preteklosti zastopal avstralske barve na ravni do 20 let, postal edini aktivni poklicni nogometaš na svetu, ki je javno spregovoril o svoji istospolni usmerjenosti, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Medtem francoska tiskovna agencija AFP izpostavlja, da gre za prvega aktivnega člana nogometnega prvoligaša na svetu, ki je javno razkril, da je gej. Doslej je ta korak storilo nekaj nekdanjih nogometašev, med drugim nekdanji član Aston Ville Thomas Hitzlsperger.

Cavallo je to storil v obširni objavi na družbenih omrežjih pred začetkom nove sezone avstralske prve lige. “Presenetljivo mi je, da ne obstaja niti en aktivni poklicni nogometaš, ki se je razkril,” je sporočil, ob tem pa dodal, da želi pokazati “ostalim, ki se identificirajo kot LGBTQ+, da so dobrodošli v nogometni skupnosti.”

Kot je dodal, ni želel več skrivati dela sebe. “Kot zakriti gej nogometaš sem se moral naučiti skrivati svoje občutke, da bi ustrezal predstavi o tem, kakšen naj bi bil poklicni nogometaš.”

Ob tem je dodal, da “ve, da obstajajo drugi nogometaši, ki živijo v molku”. To pa želi spremeniti, tako da dokaže, da so vsi “dobrodošli v nogometnem svetu in da si vsi zaslužijo pravico do tega, da so pristni do sebe”.

Njegovo razkritje je sprožilo številne pozitivne odzive. V Avstraliji so se oglasili njegovi soigralci, klubi prve lige in tudi navijači vseh starosti in ga pohvalili za pogum, da o tem spregovori javno, poroča britanski Guardian.

Med tistimi, ki so se med prvimi oglasili, so tudi nekatera največja imena svetovnega nogometa, vključno z Antoinom Griezmannom, Garyjem Linekerjem in Gerardom Piquejem. Španec je pohvalil gesto Cavalla: “Nisem še imel priložnosti, da bi te spoznal v živo, vendar se ti želim zahvaliti za tvoj korak … Nogometni svet zaostaja, a ti ga pomagaš premikati naprej,” je njegov zapis na Twitterju povzela dpa.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button