Šport

Apotekarjeva zaradi nosečnosti prekinila kariero

Slovenska judoistka Klara Apotekar, predlanska evropska prvakinja v kategoriji do 78 kilogramov, bo zaradi nosečnosti začasno prekinila kariero in izpustila letošnje olimpijske igre v Tokiu.

 

“Zdaj si bom vzela premor in poskušala med porodniškim dopustom z lažjimi treningi ohranjati zmerno telesno pripravljenost, da mi potem vrnitev ne bo povzročala prevelikih preglavic. Posvetila se bom tudi vajam za gibljivost,” je za Delo razkrila Apotekarjeva, ki je trdno odločena, da se bo po porodu vrnila na svetovni vrh.

Trenutno deveta na lestvici Svetovne judoistične zveze v svoji kategoriji bi imela vstopnico za OI praktično zagotovljeno, prav tako pa, kot piše Delo, svojega statusa zdaj ne more zamrzniti in potem odmrzniti za nastop na olimpijskih igrah leta 2024 v Parizu, ki so po novem njen naslednji veliki športni cilj.

“Ker mi bosta v kvalifikacijah za nastop v Parizu ostali le dve leti, bom seveda v primerjavi s tekmicami v zaostanku. Toda kljub temu verjamem, da se lahko uvrstim na olimpijske igre leta 2024. Kot sem že prej rekla, se bom med porodniško odsotnostjo trudila vzdrževati zmerno telesno pripravljenost, ko bom lahko, pa bom začela stopnjevati intenzivnost treningov,” je še povedala nekdanja evropska prvakinja za mlajše članice (Bratislava 2015) in mladinke (Maribor 2017).

Njen trener Marjan Fabjan pravi, da če bo imel na voljo dve leti za priprave z njo, verjame, da jo lahko popelje na olimpijske igre. “Še več, prepričan sem, da jo lahko v tem času pripravim tako dobro, da bo v Parizu nevarna vsem. Z njo sem sicer potihoma računal že za Tokio,” je za Delo dejal celjski strokovnjak in dodal, da Apotekarjevo popolnoma podpira, “pri čemer bi poudaril, da vzgajam borce in ne robotov”.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button