Šport

Ancelotti potrdil, da po Realu zapušča nogomet

Carlo Ancelotti je v soboto potrdil, da se bo upokojil, ko bo dokončno zapustil Real Madrid. Tako bo končal dolgoletno kariero kot igralec in trener, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

 

Ancelotti je postal prvi trener v zgodovini, ki je osvojil vseh pet največjih lig, ko je v lanski sezoni osvojil naslov španskega prvaka, s tem klubom je tudi dvakrat zmagal v ligi prvakov. To je bilo štirinajstič, da so se Madridčani okitili z naslovom evropskih prvakov in je bilo zadnje v nizu priznanj, ki jih je Italijan osvojil v dolgi karieri igralca in trenerja.

“Tokrat bom v Realu končal svojo kariero, po Los Blancosih bom nehal,” je dejal 63-letnik in dodal: “Real je sam vrh nogometa. Po mojih izkušnjah je tukaj smiselno odnehati.”

Z Romo in AC Milanom je v osemdesetih letih prejšnjega stoletja osvojil tri naslove italijanske lige, leta 1989 in 1990 pa je z Milanom Arriga Sacchija osvojil tudi evropska pokala. V Milano se je kot trener vrnil leta 2001 in v osmih letih na San Siru osvojil naslov prvaka in dve ligi prvakov.

Prav tako je leta 2010 popeljal Chelsea do zmagovalca lige in pokalnega prvaka, pri čemer je postavil rekord v angleški ligi s 103 doseženimi goli. S Paris Saint-Germainom je leta 2013 osvojil tudi francosko ligo, štiri leta kasneje pa še nemško z münchenskim Bayernom.

Source
STA
Back to top button