HeadlineAktualnoŠport

Ambro analizira

Matjaž Ambrožič analizira 18.krog angleške Premier lige

Manchester United vodi!

 

Medtedenski obračuni v angleški Premier ligi so bili kljub urniškim rošadam načeloma označeni kot podaljšek 18. kroga.

 

 

Najbolj zanimiva tekma je bila, pričakovano, tista, na kateri sta se pomerila tudi na papirju najbolj izenačeni ekipi – Wolverhampton vs. Everton. Po zgodnjem vodstvu, ki ga je gostom priskrbel urni pobeg Alexa Iwobija z boka na rob kazenskega prostora, je Wolverhampton nezadržno krenil proti izenačenju. Tega je uspel doseči že pred odmorom. Nato pa so domači nadaljevali s pritiski, a se sčasoma upehali. Everton je igral zelo preudarno. Zmagovalni zadetek, ki ga je po podaji Andreja Gomesa s strelom z glavo zabil branilec Michael Keane, zato ni bil presenečenje.

 

Precej bolj plaho, kot se je pričakovalo, je v dvoboj z Burnleyjem vstopil Manchester United. A le navidezno. Gostje so Burnelyju ves čas zapirali poti do svojega gola. Pritisk rdečih vragov se je stopnjeval, z lepim zadetkom Paula Pogbaja pa dosegel logičen vrhunec. Francozov volej je pred potjo v mrežo (ne)srečno oplazil branilca Matthewa Lowtona in naposled prevaral vratarja Nicka Popa. Burnley je edino priložnost zabeležil tik pred koncem, ko James Tarkowski v gneči pred petmeterskim prostorom ni bil dovolj spreten. Vidno utrujen je deloval Bruno Fernandes, arhitekt igre Manchester Uniteda, ki je bil proglašen za najboljšega igralca v Premier ligi v mesecu decembru.

Pred velikim nedeljskim derbijem med Liverpoolom in Manchester Unitedom slednji na lestvici pred svojim tradicionalnim tekmecem beži za tri točke.

 

Sheffield United se je končno potrudil do zmage. Pri čemer so mu ob tem izdatno pomagali igralci Newcastla, ki so ves potek srečanja igrali zelo slabo.

 

V sredo je Manchester City zasluženo premagal sicer zelo marljivi Brighton. Edini zadetek je na vrsto prišel šele minuto pred odmorom, ko je Phil Folden prodrl z levega boka. Levičarjev strel z desno je izgledal dokaj nerodno, a je bil vendarle dovolj natančen. Robert Sánchez je bil ob tem slabo postavljen, kar je bila edina napaka Brightonovega vratarja tisti večer. Folden je tudi ob tem manevru spomnil na legendarnega valižanskega krilnega napadalca, sicer drugega slavne manchesterskega kluba, Ryana Giggsa. Rezervist Raheem Sterling je v sodnikovem podaljšku zastreljal 11-metrovko.

 

Razočaral je Tottenham, saj doma ni uspel poraziti Fulhama. Do domačega vodstva, ki ga je po četrtini igralnega časa prispeval Harry Kane, z leve mu je krasno podal Sergio Reguilón, je igra Spursov še kar obetala. Gostje so bili v nadaljevanju boljši in zelo nepravično bi bilo, če jim četrt ure pred koncem ne bi uspelo izenačiti.

 

Še slabše se je znova predstavil Arsenal, saj prvič v zgodovni na ligaškem obračunu Crystal Palacu ni zabil gola. Gostje so bili v nekaj primerih celo nevarnejši od anemične postave Mihaela Artete. Tekma je dejansko minila v znamenju igralca, ki ga na igrišču sploh ni bilo. Domači so pogrešali poškodovanega Kierana Tierneyja. Še kako se je poznalo, da je bil prav škotski levi bočni branilec tisti, ki je v zadnjem mesecu oziroma ob nedavnih treh zaporednih zmagah od vseh nabolj silovito potiskal kri po Arsenalovih žilah.

 

 

Source
Matjaž Ambrožič

Povezani Članki

Back to top button