Šport

Agron Šalja novi trener Celja

Novi trener članske ekipe nogometnega kluba Celje je Agron Šalja, ki je pogodbo podpisal za naslednji dve tekmovalni sezoni, je sporočil klub iz knežjega mesta. Na klopi aktualnih državnih prvakov bo nasledil Čeha Jirija Jarošika, ki se je moral posloviti po nizu slabih rezultatov in predzadnjemu mestu na lestvici Prve lige Telekom Slovenije.

Oseminštiridesetletni Šalja je bil selektor vseh mlajših selekcij reprezentance Slovenije. Z izbranima vrstama Slovenije do 17 in 19 let se je uvrstil v elitni krog kvalifikacij za evropsko prvenstvo, z U-17 pa je 2018 nastopil na EP v Angliji. Kot nogometaš je zastopal barve Olimpije, Domžal, Primorja in Interblocka.

“Mesto glavnega trenerja NK Celje zaseda ambiciozen domači strokovnjak z izvrstnim poznavanjem slovenskega nogometnega prostora ter širokim repertoarjem nogometnega znanja. Na klopi bo debitiral v torek, ko se bomo na stadionu Z’dežele v četrtfinalu pokala Pivovarne Union pomerili z ekipo Kalcer Radomlje,” so Celjani zapisali v sporočilu za javnost.

Klub je nekaj ur pred tem sporočil, da je Celje zapustil Jiri Jarošik. Triinštiridesetletni češki strokovnjak je vodenje državnih prvakov prevzel v začetku tega leta, ko je zamenjal Dušana Kosića. Na dvanajstih odigranih tekmah je zabeležil le po dve zmagi in neodločena izida ter doživel osem porazov. Skupaj z njim se od knežjega mesta poslovil tudi njegov pomočnik Panajotis Kucalas.

Source
STA
Back to top button