AktualnoŠport

Adžić izbral rokometašice za tekmi z Islandijo

Novi selektor slovenske ženske rokometne reprezentance Dragan Adžić, ki je prejšnji teden na tem položaju zamenjal Uroša Bregarja, je izbral igralke za bližnja kvalifikacijska dvoboja z Islandijo za nastop na letošnjem svetovnem prvenstvu v Španiji. Prva tekma bo 17. aprila v Ljubljani, povratna pa 21. aprila v Hafnarfjordurju.

Na seznamu 51-letnega črnogorskega strokovnjaka ni nobenih večjih sprememb v primerjavi z Bregarjevim igralskim naborom. V njej so vse nosilke igre iz minulih let, Adžić pa je v delo vključil tudi najboljše posameznice iz letnika 2002 in 2003.

Slovenske rokometašice bodo priprave za kvalifikacijski tekmi z Islandkami pričele v ponedeljek, 12. aprila. Celotne priprave bodo opravile v Ljubljani, na prvem reprezentančnem zboru pa bo Adžićev najtesnejši sodelavec selektor mlajših kategorij Gašper Kovač.

Slovenija je doslej šestkrat nastopila na svetovnih prvenstvih. Najboljša je bila na Hrvaškem 2003, kjer je zasedla osmo mesto. V Italiji 2001 je osvojila deveto, v Rusiji 2005 in Nemčiji 2017 14., v Nemčiji 1997 18., na Japonskem 2019 pa 19. mesto.

Na prvem seznamu Adžića za tekmi z Islandijo so naslednje igralke:
– vratarke: Branka Zec (Waiblingen), Amra Pandžić (Kastamonu Belediyesi), Maja Vojnović (Krim Mercator) in Karin Kuralt (Zagorje);
– krilne igralke: Ema Abina, Maja Svetik, Tija Gomilar Zickero (vse Krim Mercator), Živa Čopi (Krka) in Manca Kogovšek (Litija);
– zunanje igralke: Elizabeth Omoregie, Barbara Lazović (obe Bukarešta), Ana Gros (Brest), Nina Zulić (Kastamonu Belediyesi), Tjaša Stanko (Metz), Erin Novak, Ana Abina (obe Krka), Nuša Fegic, Nina Kovšca (obe Mlinotest Ajdovščina);
– krožne napadalke: Valentina Tina Klemenčič, Nataša Ljepoja, Manca Jurič (vse Krim Mercator), Aneja Beganović (Podravka Vegeta) in Teja Ferfolja.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button