Šport

ACH zanesljiv v Zwettlu

Odbojkarji ACH Volleyja so na vnaprej odigrani tekmi 6. kroga srednjeevropske lige v Zwettlu s 3:0 (13, 21, 14) premagali domači Union Raiffeisen Waldviertel.

* Športna dvorana Zwettl, gledalcev 209, sodnika: Rychlik, Činatl (oba Slovaška).
* Union Raiffeisen Waldviertel: Blaginov 1, Sinoski 1, Wessely, Weber, Bartoš, Knašas 8, Binder, Hahn, Streutker 10, Trauth, Schnabel 3, Taylor-Parks 3, Šulc 12.
* ACH Volley: Pernuš, Šket 8, Rutar 4, Mašulović 13, Todorović 2, Peruničić 1, Kovačič, Gjorgiev 16, Pokeršnik 10, Kök 1.

Odbojkarji ACH Volleyja so zadnja dva naslova srednjeevropskih prvakov osvojili v Zwettlu, zato se v ta avstrijski kraj radi vračajo. Tokrat so tja prišli brez Matica Videčnika in Jureta Okrogliča, kar pa se v igri ni poznalo. Od nerazpoloženih Avstrijcev so bili boljši v vseh pogledih in zasluženo vknjižili drugo zmago v tem tekmovanju.

Domači v prvem nizu niso nudili nikakršnega odpora, v drugem pa so se vendarle zbudili. Do izida 20:21 so bili povsem enakovreden tekmec, v končnici pa so Ljubljančani zaigrali bolj požrtvovalno v obrambi, posledica so bile tri zaporedne točke, nekaj trenutkov pozneje pa tudi dobljeni niz.

V tretjem nizu so se domači še držali do izida 6:6, nato pa je sledil njihov potop. Z delnim izidom 8:1 so gostje ušli, do konca pa kljub temu, da so v igro vstopili tudi rezervisti, razliko še povečali.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button