AktualnoŠport

ACH Volley v osmini finala pokala challenge

Odbojkarji ACH Volleyja so se uvrstili v osmino finala pokala challenge. Na povratni tekmi 1/16 finala so še drugič premagali Barkom Kažani Lviv, tokrat v gosteh s 3:1 (-20, 27, 17, 19).

 

 

Odbojkarji ACH so uspešno premagali prvo oviro v napovedanem pohodu na vrh pokala challenge. V Lvivu so še drugič premagali nevarno ukrajinsko ekipo, ki jim je na začetku povratne tekme kar malo pognala strah v kosti. A na koncu se je še enkrat pokazalo, da so Ljubljančani kakovostnejša ekipa, ki je nadaljevala svoj zmagoviti niz. Letos ACH še ni izgubil uradne tekme.

Prejšnjo sredo je v Ljubljani slovenska ekipa Ukrajince v vseh pogledih povsem nadigrala. Glede na videno, so bili redki, ki so verjeli, da bi jim Barkom v domači dvorani lahko zagrenil življenje. A očitno so domači v to verjeli ter tekmece na začetku presenetili. Z dobrimi servisi in blokom so Mladena Kašića, trenerja gostov, ki jim ni nikakor steklo v napadu, prisilili v menjave. Po njih so Ljubljančani vzpostavili ravnotežje, a začetnega zaostanka šestih točk niso mogli nadoknaditi.

Ukrajinci so z dobro igro nadaljevali tudi drugi niz. Večji del njega so bili v minimalnem vodstvu, imeli tudi zaključno žogo, a so jo tekmeci ubranili, v “podaljšku” pa prišli do izenačenja. Nato so se oddahnili sprostili in začeli igrati bolj prepričljivo, predvsem pa udarneje servirati. Brez večjih pretresov in težav so dobili naslednja dva niza, tretjega predvsem zaradi bloka, z njim so dosegli kar osem točk, četrtega pa predvsem po zaslugi začetnih udarcev.

Dvoboj blokerjev se je končal z izidom 18:18, zanimivo pa je, da jih je pri ACH pet dosegel poleg libera Janija Kovačiča najmanjši na igrišču Jure Okroglič. Po tri sta prispevala Alen Šket in Nemanja Mašulović. Najučinkovitejši igralec tekme je bil gostujoči korektor Nikola Gjorgiev, dosegel je 19 točk.

Ljubljančani se bodo v osmini finala merili s Steauo iz Bukarešte.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button