Žvegelj in Kostanjšek v repasaž (dopolnjeno)

V Szegedu na Madžarskem so veslači začeli kvalifikacije za nastop na olimpijskih igrah v Parizu. Oba slovenska skifa, Isak Žvegelj in Nina Kostanjšek, bosta morala po prvem nastopu v repasaž.

Žvegelj je v svoji kvalifikacijski skupini zasedel tretje mesto. Po pričakovanju je bil najhitrejši favorizirani Srb Nikolaj Pimnevo. Žvegelj pa se je za drugo mesto, ki je še neposredno vodilo v polfinale, spopadel z Moldavcem Chirillom Visotchi-Sestacovom.

Moldavec je močno potegnil v uvodu, a ga je blejski veslač v zadnjem delu ujel, v finišu pa je bil spet močnejši tekmec, ki si bo do polfinala lahko privoščil daljši premor. Žveglja že danes čaka repasaž za petkov polfinale.

Izolanka Nina Kostanjšek je imela zaradi manjšega števila čolnov celo priložnost za neposredno uvrstitev v finale, kamor sta vodili prvi mesti, a je tudi ona pristala na tretjem. Zmagala je Rusinja Tatjana Klimovič. Kostanjšek je bila na polovici tekme še druga, v nadaljevanju pa jo je prehitela Poljakinja Wiktoria Kalinowska.

Sočasno z olimpijskimi kvalifikacijami v Szegedu poteka tudi evropsko prvenstvo. V skifu je v predtekmovanju nastopil Matej Filip Pfeifer, ki je v svoji predtekmovalni skupini zasedel peto mesto in ga v petek čaka repasaž.

Back to top button