Zidanškova uspešna tudi v 3. krogu Pariza

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek se je uspešno prebila tudi skozi 3. krog odprtega teniškega prvenstva v Parizu. Po preobratu je po skoraj dveh urah igre ugnala Čehinjo Katerino Siniakovo z 0:6, 7:6 (5) in 6:2. V naslednjem krogu bo igrala z boljšo iz dvoboja med Romunko Sorano-Mihaelo Cristeo in Kazahstanko Darjo Kasatkino.

Igra je postregla s sijajnim uvodom Čehinje, ki je v prvem nizu Zidanškovi prepustila vsega šest točk. V nadaljevanju pa je Slovenka povedla z 2:0 in 3:1, a dopustila izenačenje in tekmici dala še nekaj priložnosti za odvzem servisa, na koncu pa je odločila podaljšana igra.

V tretjem nizu se je Zidanškova predstavila suvereno. Povedla je z 2:0 in 5:2 ter izkoristila prvo zaključno žogico za največji uspeh na grand slamih doslej.

“Na koncu ni pomembno, kako se zmaga, samo da se. Trenerja nisem videla dva dni, nista mi povedala taktike in posledica je bil prvi set. Hec, hec. (smeh, op. STA),” se je uvodoma na novinarski konferenci pošalila 23-letnica.

“S Čehinjo sem igrala že trikrat. Enkrat dolgo nazaj in dvakrat v zadnjih letih. Vedela sem, kaj moram narediti. Nisem se počutila tako slabo na začetku, a nikakor nisem mogla prebiti ledu. Ko mi je to uspelo, sem se v drugem setu počutila bolje, tudi bolje sem zadevala žogice. Ko sem dobila podaljšano igro drugega niza, pa sem se na igrišču potem v tretjem nizu počutila še bolje,” se je na zmago v 3. krogu pariškega turnirja spomnila Zidanškova, ki je postala prva Slovenka po letu 2008 s prebojem v osmino finala turnirja za grand slam. Takrat je to v New Yorku uspelo Katarini Srebotnik.

Kaj pa Zidanškova poreče na svoj uspeh? “Zelo mi je všeč z vidika tenisa za Slovenijo in mlajše igralce, da vidijo, da je to mogoče. Sama sem odraščala s Katarino Srebotnik, Andrejo Klepač in Polono Hercog, ki ima tudi danes lepo priložnost, da pride v 4. krog, kar bi bilo res lepo za Slovenijo.”

Polona Hercog se bo v nadaljevanju popoldneva v 3. krogu prav tako pomerila s Čehinjo, in sicer ji bo na drugi strani mreže stala Marketa Vandroušova.

Manj uspešna je bila danes tretja nosilka Belorusinja Arina Sabalenka. Četrto igralko sveta je s 6:4, 2:6 in 6:0 ugnala Rusinja Anastazija Pavljučenkova.

Source
STA
Back to top button