Zidanšek boljša od Hercog

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek, 131. igralka na najnovejši svetovni jakostni lestvici WTA, je uspešno začela kvalifikacije za drugi grand slam sezone, odprto prvenstvo Francije. V Parizu je v prvem krogu kvalifikacij v štajerskem obračunu ugnala slovensko tekmico Polono Hercog, 172. igralko sveta, v dveh nizih s 6:2, 6:4.

Šestindvajsetletna Zidanšek, 25. nosilka kvalifikacij, je za zmago proti skoraj sedem let starejši Hercog potrebovala uro in 29 minut. Zidanšek je prevladovala v obeh nizih. Igralka iz Slovenskih Konjic proti veteranki iz Kamnice pri Mariboru se je prepričljivo uvrstila v naslednji kvalifikacijski krog na pariškem pesku.

V boju za nastop na OP Francije se bosta podale še dve Slovenki. Dalilo Jakupović danes čaka prvi kvalifikacijski dvoboj. Nasproti ji bo stala Romunka Irina Bara, 215. s svetovne jakostne lestvice. Že v ponedeljek je bila uspešna Veronika Erjavec, 168. igralka na svetovni jakostni lestvici. V Parizu je v prvem krogu kvalifikacij ugnala 110. igralko sveta, Američanko Claire Liu, z 2:6, 6:3 in 6:3.

Tekmica 24-letne Erjavec v drugem krogu kvalifikacij za preboj v glavni žreb Roland Garrosa bo 26-letna Španka Irene Burillo Escorihuela, 280. igralka na lestvici WTA.

Kvalifikacije je zaradi težav s formo izpustila Kaja Juvan, s 129. mestom najvišje uvrščena Slovenka.

Preverite tudi
Close
Back to top button