Zelena luč za 60. pokal Vitranc

Snežni nadzornik Mednarodne smučarske zveze je danes prižgal zeleno luč moškim tekmam svetovnega pokala, ki bodo 13. in 14. marca na poligonu Podkoren. Kranjska Gora bo gostila jubilejno 60. izvedbo pokala Vitranc.

Lansko tekmovanje v Kranjski Gori je odpadlo zaradi pandemije novega koronavirusa. Tokrat bo Kranjska Gora gostila karavano svetovnega pokala alpskih smučarjev, ki se bodo pred finalom sezone v Lenzerheideju pomerili na veleslalomu in slalomu.

Dogajanje bo letos omejeno zgolj na tekmovalni spored. Tekmovanje v soboto 13. in v nedeljo 14. marca bo na prizorišču v Podkorenu potekalo brez navzočnosti gledalcev ali povabljenih gostov.

Tekmovanje za pokal Vitranc sodi med tako imenovane klasične, tradicionalne prireditve, ki so vsako leto znova na sporedu svetovnega pokala v času, ko je smučarska sezona na vrhuncu. Tekmovanje poteka že od leta 1961.

Zadnja zmagovalca Vitranca sta izpred dveh let. Švicar Ramon Zenhäusern je dobil slalomsko preizkušnjo, medtem ko je Norvežan Henrik Kristoffersen zmagal na veleslalomu.

Kranjska Gora je lani in letos zelo uspešno gostila tekmovanja svetovnega pokala alpskih smučark kot nadomestno prizorišče mariborske Zlate lisice.

Pokal Vitranc v Kranjsko Goro vsako leto privabi tisoče navijačev, ki pod vitranško strmino navijajo za najboljše smučarje sveta. Letos tekma praznuje častitljivih 60 let. Vitranška strmina je pomemben del tekem svetovnega pokala v alpskem smučanju za moške, dogodek ob vrhuncu smučarske sezone pa popestri tudi tradicionalno navijaško vzdušje.

Letošnje razmere so nekoliko drugačne, saj si ljubitelji belega cirkusa vrhunskih predstav ne bodo mogli ogledati v živo, lahko pa bodo sodelovali v dobrodelni akciji #VITRANCcares.

Pokal Vitranc je v dobrodelni akciji združil moči z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje. Namen akcije je s pomočjo novega programa Botrstvo v športu pomagati nadarjenim mladim športnikom iz socialno ogroženih okolij ter jim omogočiti boljše, bolj konkurenčne treninge in tekmovanja z vrstniki.

Source
STA
Back to top button