Žan Kranjec bo veleslalomski konec tedna v Banskem odprl s startno številko 5

V Banskem v Bolgariji bodo danes izpeljali sedmi veleslalom alpskih smučarjev v sezoni 2020/21 svetovnega pokala. Gre za prvi veleslalom po svetovnem prvenstvu v Cortini d’Ampezzo, na katerem je slavil Francoz Mathieu Faivre. Slovenec Žan Kranjec bo v prvi vožnji nastopil s startno številko 5, Štefan Hadalin pa s številko 47.

Faivre, ki je v Cortini postal novi svetovni prvak v veleslalomu in paralelnemu veleslalomu, bo startal kot drugi. Veleslalom bo s startno številko 1 odprl Švicar Marco Odermatt. Vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala in veleslalomskem seštevku Francoz Alexis Pinturault bo nastopil s startno številko 3.

Pinturault je dobil zadnje tri veleslalome v svetovnem pokalu in je bil prvi favorit tudi v boju za veleslalomsko zlato, a je v finalu po vodstvu v prvi vožnji naredil napako že po nekaj zavojih in odstopil. V prvi vožnji boja za veleslalomski naslov je odstopil tudi Odermatt, ki v veleslalomskem in skupnem seštevku zaostaja zgolj za Pinturaultom.

Prva vožnja bo na sporedu ob 10.00, začetek druge vožnje je ob 13. uri.

V nedeljo bodo izpeljali še en veleslalom. Po Banskem bosta na sporedu še dva veleslaloma, in sicer 13. marca v Kranjski Gori ter finalni 20. marca v Lenzerheideju.

Source
STA
Back to top button