Vreme kroji spored svetovnega prvenstva v Cortini, prve tekme šele v četrtek

Mednarodna smučarska zveza in organizatorji v Cortini d’Ampezzo so bili zaradi neugodnih vremenskih razmere prisiljeni korenito poseči v načrtovani tekmovalni spored svetovnega prvenstva v alpskem smučanju. V skladu z novim urnikom bosta uvodni tekmi prvenstva superveleslaloma, ženski in moški, na sporedu v četrtek. V sredo ne bo tekem.

Po prvotnem sporedu bi morala biti oba superveleslaloma v torek, vendar pa ju zaradi neugodnih razmer niso mogli izpeljati.

Ženski superveleslalom s tremi Slovenkami na startu, Ilko Štuhec, Marušo Ferk in Meto Hrovat, bo v četrtek z začetkom ob 10.45, moška preizkušnja v tej disciplini pa se bo isti dan začela ob 13.00. Za start so predvideni štirje Slovenci, Martin Čater, Boštjan Kline, Miha Hrobat in Štefan Hadalin.

V petek bodo skušali izpeljati obvezna treninga smuka, ženskega in moškega. Vsaj en smukaški trening je predpogoj za izpeljavo specialnega smuka tako v svetovnem pokalu kot tudi na svetovnih prvenstvih.

V soboto bo na sporedu ženski smuk, na katerem bo Štuhčeva napadala še tretji zaporedni naslov svetovne prvakinje v kraljevski disciplini. Isti dan bo na sporedu še en moški trening na novi progi Vertigine. Ženske bodo tako imele le eno priložnost za preizkus smukaške proge Olympia delle Tofane.

V nedeljo bo nato na sporedu moški smuk. Moško alpsko kombinacijo, ki je bila sprva na sporedu v sredo, naj bi po novem izpeljali v ponedeljek. Petnajstega februarja bodo v skladu s spremenjenim urnikom izpeljali tudi žensko alpsko kombinacijo. Za obe preizkušnji bodo naknadno še sporočili ure.

Slovenski kandidati za nastop na moški kombinaciji so Štefan Hadalin, Martin Čater, Miha Hrobat in Nejc Naraločnik. Ista ekipa z izjemo Hadalina bo tekmovala tudi na smuku, na ženskem smuku pa ob dvakratni šampionki še Maruša Ferk. V kombinaciji naj bi se obema po prvotnem načrtu sicer pridružila še Meta Hrovat, ki pa jo v nadaljevanju prvenstva že naslednji dan, torej 16. februarja, čaka nastop v paralelnem veleslalomu.

Vreme je povsem na novo skrojilo tekmovalni spored. Prvenstvo bi se moralo začeti že v ponedeljek z žensko kombinacijo, a so tekmo odpovedali zaradi obilnega sneženja ob koncu minulega tedna. Za torek so nato načrtovali ženski superveleslalom, a tekme niso mogli izpeljati, potem ko je start in zgornji del proge prekrila megla.

S četrtkom naj bi nastopilo izboljšanje vremena.

Source
STA
Back to top button