Vodilnega Rogliča po Baskiji čaka prva razgibana etapa

Slovenski kolesarski as Primož Roglič (Bora-hansgrohe) bo danes v tretji etapi dirke po Baskiji branil skupno vodstvo. Na trasi od Ezpelete do Altsasuja (190,9 km) bo moral tako kot ostali tekmeci premagati šest kategoriziranih vzponov, zadnjega med njimi okoli 18 km pred ciljem.

Tretja etapa šestdnevne 63. izdaje preizkušnje po Baskiji bo najdaljša. Bolj zahteven bo začetek etape z nekaj bolj strmimi klanci, ob koncu pa 25 km pred ciljem kolesarje čaka vzpon na Lizarrusti (6,4 km/4,7 %). Ta po vsej verjetnosti ne bo prinesel večjih razlik med najboljšimi.

V skupnem seštevku je po deževni drugi etapi vodstvo obdržal zmagovalec ponedeljkovega kronometra Roglič. Štiriintridesetletni Kisovčan ima deset sekund naskoka pred Dancem Mattiasom Skjelmosejem (Lidl-Trek) in Belgijcem Remcom Evenepoelom (Soudal-Quick Step). Slednji je v torek Slovencu odščipnil eno bonifikacijsko sekundo.

Četrti je Španec Juan Ayuso (UAE Team Emirates) s 14 sekundami zaostanka, peti pa Danec Jonas Vingegaard (Visma-Lease a Bike), ki za nekdanjim moštvenim kolegom zaostaja 15 sekund.

Do konca dirke bodo po današnji preizkušnji na vrsti še tri etape. Vse bodo razgibane, a se niti ena ne bo končala s ciljnim vzponom. Končna odločitev bo po vsej verjetnosti padla v soboto po zadnji in hkrati najtežji etapi v Eibarju.

Back to top button