Verstappen s prvega položaja, McLarna na mestih za njim

Nizozemec Max Verstappen (Red Bull), branilec naslova in vodilni v sezoni svetovnega prvenstva formule 1, bo nedeljsko dirko za VN Emilije Romanje v Imoli začel s prvega startnega mesta. V današnjih kvalifikacijah je premagal dirkača McLarna, Avstralca Oscarja Piastrija in Britanca Landa Norrisa.

Verstappen je na sedmi postaji sezone še sedmič dosegel “pole positon”, skupno pa je pri osmih zaporednih najhitrejših startnih položajih, s čimer se je izenačil z dosežkom Brazilca Ayrtona Senne iz sezon 1988 in 1989.

V karieri je Verstappen doslej zbral 39 najboljših startnih položajev.

Red Bull je imel sicer v Imoli nekaj težav, Verstappen tako na treningih ni bil posebej prepričljiv, drugi voznik, Mehičan Sergio Perez, pa se celo ni uvrstil v današnji zadnji del kvalifikacij in bo dirko začel šele z 11. mesta.

V nedeljo bo iz druge vrste ob Norrisu začel še domači adut s Ferrarijem, Monačan Charles Leclerc, iz tretje vrste pa se bosta pognala Španec Carlos Sainz v drugem Ferrariju in Britanec George Russell z Mercedesom.

V seštevku sezone po šestih dirkah vodi Verstappen s 136 točkami, Perez ima 101, Leclerc 98, Sainz 85, peti je Norris s 83.

Back to top button