V Kranjski Gori danes še slalom, na startu šest Slovenk

V Kranjski Gori, ki namesto Maribora gosti 58. Zlato lisico, bodo danes izpeljali še slalom za svetovni pokal alpskih smučark. Šesti ženski slalom sezone 2021/22 bo odprla Švicarka Michelle Gisin. Na startu jubilejne stote tekme v okviru pohorskega pokala bo nastopilo šest Slovenk. Številko devet bo nosila Ana Bucik.

 

 

Na startu prve vožnje so od Slovenk še Neja Dvornik (24), Meta Hrovat (29), Nika Tomšič (53), Pika Dvornik (54) in Anja Oplotnik (55).

Švedinja Sara Hector je zmagala na sobotnem veleslalomu, na katerem so tri Slovenke končale v prvi dvanajsterici.

Lani so v Kranjski Gori izpeljali dva veleslaloma, na obeh je slavila Italijanka Marta Bassino. Pred dvema letoma je slalomsko tekmo na prestavljeni Zlati lisici v Kranjski Gori osvojila Slovakinja Petra Vlhova, domačinka iz Podkorena Hrovatova je bila kot najboljša Slovenka 11. Pred tem je štirikrat zapovrstjo zmagala Američanka Mikaela Shiffrin.

Zadnja Slovenka s slalomsko zmago na Zlati lisici je bila Tina Maze leta 2013, zadnja Slovenka s slalomsko zmago na Zlati lisici v Kranjski Gori pa je bila Nataša Bokal leta 1991.

V tej sezoni je na kar štirih od petih slalomov slavila Vlhova (Levi 1, Levi 2, Lienz, Zagreb), le v Killingtonu se je pred Vlhovo uvrstila Američanka Mikaela Shiffrin.

Iz elitne slalomske sedmerice bo Lena Dürr iz Nemčije startala s številko 2, Švedinja Anna Swenn Larsson s številko 3, svetovna prvakinja iz Cortine Avstrijka Katharina Liensberger s številko 4, Švicarka Wendy Holdener nosila številko 5, Vlhova 6 in Shiffrinova 7. Zmagovalka veleslaloma Hectorjeva številko osem.

Začetek prve vožnje bo ob 9.30, druga se bo začela ob 12.30.

Tako kot v soboto bo tekma potekala brez navijačev v ciljni areni zaradi strogih protokolov za zamejitev covida-19.

Source
STA
Back to top button