V Kranjski Gori danes prvi del jubilejnega 60. pokala Vitranc

Poudarki zgodbe
  • V nedeljo bo na sporedu še slalom.

V Kranjski Gori bo danes na sporedu veleslalom za točke svetovnega pokala alpskih smučarjev, prvi del jubilejnega 60. pokala Vitranc. Prvi domači favorit Žan Kranjec bo na startu prve vožnje proge Podkoren kot sedmi, drugi slovenski predstavnik Štefan Hadalin se bo po progi spustil kot 27. Začetek prve vožnje bo ob 9.30, začetek finala bo ob 12.30.

V Kranjski Gori bodo izpeljali deveti moški veleslalom sezone svetovnega pokala 2020/21, a tokrat brez navijačev na tribunah.

Na startu je 59 tekmovalcev iz 22 držav. Veleslalom bo odprl Italijan Luca de Aliprandini. Startno številko 2 ima Švicar Loic Meillard, kot tretji bo startal Hrvat Filip Zubčić, kot četrti Francoz Alexis Pinturault, peti Švicar Marco Odermatt, šesti Francoz Mathieu Faivre, aktualni svetovni prvak v disciplini, elitno sedmerico pa bo zaokrožil slovenski adut Kranjec.

Danes bodo delili še zadnje vstopnice za veleslalomski finale sezone v Lenzerheideju, kamor se bo odpravilo 25 najboljših veleslalomistov sezone. Med njimi je tudi Kranjec, ki drži sedmo pozicijo v seštevku discipline. Hadalin pa si lahko z dobrim nastopom zagotovi nastop še na eni veleslalomski tekmi. Trenutno v seštevku discipline zaseda 29. mesto.

V moškem delu karavane se odvija sila vznemirljiv boj za veliki kristalni globus, ki ga bodo v Lenzerheideju podelili najboljšemu v skupnem seštevku vseh tekem svetovnega pokala v iztekajoči se sezoni.

Pinturault ima na vrhu 1050 točk, Odermatt na drugem mestu pa 81 točk manj. Boj za veleslalomski seštevek je v znamenju troboja. Pinturault ima pred zadnjima veleslalomoma sezone 550 točk, zaostanek Odermatta na drugem mestu znaša 25 točk. Zubčić na tretjem mestu zaostaja 64 točk.

Source
sta.si
Back to top button