Uefa med EP načrtuje tekme tudi z gledalci

Evropska nogometna zveza (Uefa) pripravlja načrt, da bilo na vsaki tekmi evropskega prvenstva v nogometu, ki je bilo zaradi pandemije novega koronavirusa prestavljeno na letošnjo poletje, na tribunah stadionov vsaj nekaj gledalcev, poroča francoska tiskovna agencija AFP. EP letos načrtujejo v 12 državah.

Predsednik Uefe Aleksander Čeferin je po poročanju hrvaškega športnega dnevnika Sportske Novosti dejal, da prvenstvo med 11. junijem in 11. julijem ne bo potekalo pred praznimi tribunami, ampak “morajo gostitelji dati možnost tudi gledalcem, da si ogledajo tekme na tribunah v živo”.

“Če mesto, v katerem bo tekma, predlaga tekmo brez gledalcev, je potrebno zagotoviti, da bo tekma potem tam, kjer bodo navijači dobrodošli,” je Uefa odgovorila na vprašanje o gledalcih AFP.

Uefa tako razmišlja, da bi se v primeru omejitev za gledalce EP odvijalo v 10 ali 11 državah. Gostiteljice imajo do 7. aprila čas, da Uefo obvestijo o različnih možnostih prisotnosti gledalcev na tekmah, kot tudi o ostalih pogojih za organizacijo tekem. Potem bodo o tem razpravljali in odločali na seji izvršnega odbora Uefe 19. aprila, tik pred letnim kongresom Uefe v Montreuxu.

Source
STA
Preverite tudi
Close
Back to top button