Trije slovenski klubi v boj za lovoriko srednjeevropske lige

Danes in jutri bo Zwettel gostil zaključni turnir najboljše četverice odbojkarske srednjeevropske lige, na katerem se bodo za naslov srednjeevropskih prvakov pomerila štiri moštva, kar tri slovenska. Ob gostitelju Union Raiffeisen Waldviertlu se v boj za prvo letošnjo lovoriko podajajo ACH Volley Ljubljana, Merkur Maribor in Calcit Volley.

Zaključni turnir se bo začel s slovenskim polfinalom med Calcit Volleyjem, ki je po rednem delu lige z devetimi zmagami in tremi porazi zasedel drugo mesto v razvrstitvi, in Merkur Mariborom, ki je bil z osmimi zmagami in štirimi porazi na koncu tretji. Obračun se bo začel ob 17. uri.

Slovenski prvaki, odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana, ki so na dvanajstih tekmah zabeležili devet zmag in tri poraze ter osvojili prvo mesto na lestvici po rednem delu, bodo v Avstriji branili naslov srednjeevropskih prvakov. Ljubljančani so v tem tekmovanju zmagali že devetkrat, kot je bilo videti na letošnjih obračunih s slovenskimi klubi, pa letos njihov jubilejni naslov ni samoumeven.

Varovanci Matije Pleška so letos dvakrat izgubili z Mariborčani, neuspešni so bili tudi na zadnjem medsebojnem obračunu s Kamničani, tako da jih v Zwettlu, ki zaključni turnir gosti drugič zapovrstjo, ne čaka lahka naloga, sodeč po lanskem polfinalnem obračunu, pa se tudi gostitelji ne bodo kar tako predali.

ACH je po 14 izvedbah zaenkrat edini slovenski klub z lovoriko v srednjeevropski ligi, Calcit je enkrat izgubil finale, dvakrat pa dobil tekmo za tretje mesto. Mariborčani stopničk še nimajo, pričakujejo, da bodo nanje stopili letos.

Source
STA
Preverite tudi
Close
Back to top button