Trae Young Milwaukeeju nasul 48 točk

Prva tekma finala vzhodne konference severnoameriške košarkarske lige je bila povsem v znamenju igralca Atlante Traeja Younga. Young je uprizoril predstavo kariere v končnicah lige NBA. Njegov števec točk se je ustavil pri številki 48, temu je dodal še 11 podaj. Atlanta je prvo tekmo v seriji proti Milwaukeeju dobila s 116:113.

Young je v dvorani Fiserv Forum v Milwaukeeju pisal zgodovino. Še nikoli poprej se ni zgodilo, da bi košarkar v svojem debiju v konferenčnem finalu, odkar so pred petimi desetletji vpeljali sedanji tekmovalni format, dosegel 48 točk.

Zmagovalec vzhodne konference se bo v finalu lige NBA pomeril z boljšim iz finalnega obračuna zahodne konference, v katerem košarkarji Phoenix Suns proti Los Angeles Clippers vodijo z 2:0 v zmagah. Ekipe v končnici igrajo na štiri zmage.

Milwaukeeju, ki je utrpel prvi domači poraz v letošnji končnici, ni pomagal niti grški zvezdnik Giannis Antetokounmpo, ki je tekmo končal z izkupičkom 34 točk, 12 skokov in devet podaj, Jrue Holiday pa je za domače dodal 33 točk in 10 podaj.

Source
STA
Back to top button