SZS na seznam kandidatov za OI v Pekingu uvrstila 42 športnikov

Smučarska zveza Slovenije (SZS) je na današnji seji izvršilnega odbora potrdila predlog sestave slovenske reprezentance za prihajajoče zimske olimpijske igre v Pekingu. Na njem je 42 športnic in športnikov. Predlog ekip mora potrditi še izvršni odbor Olimpijskega komiteja Slovenije.

 

 

Kot so danes sporočili iz SZS, so na seznamu predlaganih udeležencev za OI v Pekingu alpski smučarji Meta Hrovat, Tina Robnik, Ana Bucik, Andreja Slokar, Neja Dvornik, Ilka Štuhec, Maruša Ferk Saioni, Štefan Hadalin, Žan Kranjec, Boštjan Kline, Martin Čater in Miha Hrobat, biatlonci Polona Klemenčič, Živa Klemenčič, Jakov Fak, Miha Dovžan, Rok Tršan in Lovro Planko, deskarji Urška Pribošič, Žan Košir, Tim Mastnak, Rok Marguč in Tit Štante, nordijski kombinatorec Vid Vrhovnik, smučarski skakalci Nika Križnar, Ema Klinec, Urša Bogataj, Špela Rogelj, Anže Lanišek, Lovro Kos, Timi Zajc, Cene Prevc in Peter Prevc ter smučarji tekači Anamarija Lampič, Eva Urevc, Anja Mandeljc, Neža Žerjav, Anita Klemenčič, Miha Šimenc, Vili Črv, Miha Ličef in Janez Lampič.

Iz zveze so sporočili še, da so se člani izvršilnega odbora SZS seznanili tudi s poročilom kandidacijske komisije, saj bodo na SZS v prihodnjih mesecih potekale volitve predsednika in organov ter predsednikov panog.

Veljavne kandidature so poslali Enzo Smrekar kot edini za predsednika SZS ter Jaka Kavčič in Trivo Krempl za nadzorni odbor SZS. Za predsednike panog pa Iztok Klančnik (alpsko smučanje), Boštjan Ule in Blaž Repinc (biatlon), Roman Vidovič (prosti slog), Borut Meh (smučarski skoki in nordijska kombinacija), Sonja Vidonja in Roman Beznik (tek na smučeh), Franc Horvatiček (telemark smučanje). Rok za oddajo predsedniških kandidatur za deskanje na snegu pa se bo iztekel 31. januarja.

Source
STA
Back to top button