SŽ Olimpija z zmago na vrh alpske lige

Hokejisti Olimpije so na svoji 17. tekmi alpske lige zabeležili 13. zmago. V dvorani Tivoli so s 6:0 (4:0, 1:0, 1:0) premagali Lustenau in se zavihteli na sam vrh prvenstvene razpredelnice. Po točkah so se ob dveh tekmah manj izenačili s Pustertalom, a imajo boljšo razliko v golih.

 

 

Gosti so grozili le nekaj minut prve tretjine, a dve obrambi vratarja Paava Hölsäja so zbistrili Ljubljančane, ki so povsem zagospodarili na ledu.

Povedli so v tretji minuti, ko se je pred vrati odlično znašel Martin Bohinc in plošček po strelu Andraža Zibelnika preusmeril v mrežo. Francis Beuvillier, nova okrepitev zeleno-belih, je v deseti minuti pokazal svoje mojstrstvo, po samostojni akciji je izid povišal. Tretji gol je ob igralcu več dosegel Žiga Pance, ki se je znašel v gneči pred vrati, izid prve tretjine, v kateri je bilo razmerje strelov 20:6, je postavil Aleksander Magovac.

V drugi tretjini se je premoč Olimpije nadaljevala, edini gol v tem delu pa je dosegel Beuvillier, ki je v po strelu Mihe Zajca odbit plošček iz neposredne bližine poslal na pravo mesto.

Končni izid je v zadnji tretjini ob igralcu več s strelom od daleč dosegel Anže Ropret.

Razmerje strelov je bilo 51:22 v korist domače ekipe.

Olimpija bo naslednjo tekmo odigrala 2. februarja, ko bo gostovala v Cortini.

Source
STA
Back to top button