Švicarske oblasti odpovedale tekme v Wengnu

V Wengnu se je uresničil najbolj črn scenarij za alpsko smučanje. Švicarske oblasti so danes zaradi pandemije covida-19 uradno odpovedale tridnevno prireditev za svetovni pokal, petkov in sobotni smuk ter nedeljski slalom, poroča spletna stran sportschau.de. Novico pa so potrdili tudi na švicarski zvezi.

 

Že konec tedna so se pojavile prve informacije o odpovedi tekme, saj se je zdravstvena slika v Wengnu in okolici v povezavi s pandemijo v zadnjih dneh še poslabšala. Dodatne skrbi je povzročalo dejstvo, da so praznike na tem območju praznovali tudi gostje iz Velike Britanije, zato je obstajal strah o prenosu novega tipa koronavirusa, ki je hitreje prenosljiv.

Novica čudi predvsem zato, ker so še v nedeljo na švicarski zvezi potrdili izvedbo že 91. dirke v Wengnu, a brez občinstva. Tekmovanja so še v nedeljo potrdile tudi pristojne zdravstvene ustanove v kantonu Bern in predstavniki Mednarodne smučarske zveze. Danes so sledili novi sestanki in pogovori, po katerih je bila prireditev odpovedana.

Source
STA
Preverite tudi
Close
Back to top button