Svetovni pokal na Pokljuki vsaki dve leti, vprašljiva tekma v Belorusiji

Mednarodna biatlonska zveza (IBU) je na zasedanju na Bledu potrdila tekmovalne koledarje za obdobje 2022 – 2026. Na Pokljuki bo svetovni pokal gostoval vsaki dve leti, v sezonah 2022/23 in 2024/25. Pod vprašajem zaradi političnih razmer pa je tekma prihodnje leto v Belorusiji.

V sezoni 2022/23 bodo biatlonci v Sloveniji 2. in 8. januarjem, v sezoni 2024/25 pa med 10. in 16. marcem. Prihodnje leto bo Pokljuka januarja gostila tudi mladinsko evropsko prvenstvo, v sezoni 2023/24 pa bo na Pokljuki gostoval IBU junior cup.

Sprememb v koledarju je kar nekaj. Zaradi odločitve norveških oblasti, bo letos odpadel finale sezone v Oslu. IBU pa zaradi političnih razmer razmišlja tudi o statusu tekme za svetovni pokal prihodnje leto v Belorusiji. Najkasneje do septembra bodo na krovni zvezi potrdili tekmo, ali pa našli nadomestnega prireditelja.

Med drugimi pomembnimi sklepi je tudi, da bo IBU svojim članicam zaradi situacije s pandemijo novega koronavirusa do konca meseca marca izplačala dodatna dva milijona evrov.

Source
STA
Preverite tudi
Close
Back to top button