Šutejeva danes na diamantni ligi v Monaku, Mišmaš Zrimšek odpovedala tekmo

Tina Šutej bo nocoj nastopila na atletski diamantni ligi v Monaku, ki bo predzadnja tekma te najmočnejše serije svetovnih mitingov pred olimpijskimi igrami v Tokiu. Na najbolj prestižnem mitingu pa poleg slovenske rekorderke v skoku s palico ne bo Maruše Mišmaš Zrimšek, ki je nastop odpovedala zaradi bočečim v stegenski mišici.

Maruša Mišmaš Zrimšek ima podobne težave, kot jih je imela že pred evropskih ekipnim prvenstvom prejšnji mesec v Stari Zagori, kjer pa je vseeno nastopila. Poslabšanje stanja, večja bolečina v bicepsu, je razlog, da slovenska rekorderka na 3000 m zapreke v tej disciplini ne bo mogla prvič nastopiti na mitingu v monaški kneževini, česar se je sicer zelo veselila.

“Zelo sem zadovoljna z nastopom na nedavnem atletskem pokalu v Velenju. Skoki sicer niso bili tehnično povsem dovršeni, a sem s takimi skoki prišla do skokov na rekordni višini 4,80 m. Ko bom napakice popravila, bom gotovo lahko tudi na takih višinah uspešna. V Monaku je vedno lepo nastopati, pogoji bodo zelo dobri, konkurenca izvrstna, torej bo na voljo vse, da popravim svoj državni rekord. Želim, da bi imela lepo serijo in čim manj bolečin,” si je zaželela Šutejeva.

Težave s tetivo na gležnju ima že lep del sezone, a kljub bolečinam vrhunsko nastopa. Pred OI načrtuje še nastop v Novem mestu na slovenski ligi sredi naslednjega tedna. Če seveda ne bo dežja ali slabega vremena, v dobrem pa se na tej testni tekmi prav tako nadeja vrhunskega dosežka.

Source
STA
Back to top button