Šporar do konca sezone za Brago

Slovenski nogometaš Andraž Šporar bo do konca sezone igral za portugalsko Brago, kamor se bo preselil iz lizbonskega Sportinga, je sporočila Braga na uradni spletni strani. Šestindvajsetletni Ljubljančan bo imel pri Bragi status posojenega igralca.

Šporar je moštvo Brage, ki v portugalskem prvenstvu zaseda četrto mesto, okrepil kot del posla, v katerem se je Sporting okrepil s Paulinhom. Klub iz Lizbone je za 28-letnika odštel 16 milijonov evrov, v nasprotno smer pa se je preselil še Cristian Borja, ki je z Brago podpisal pogodbo do konca sezone 2024/25.

Slovenski napadalec, ki je v tej sezoni na 20 tekmah v vseh tekmovanjih dosegel štiri zadetke in pet podaj, bo v napadu Brage do konca sezone nadomestil Paulinha, v pogodbi pa je tudi klavzula, po kateri lahko Braga slovenskega nogometaša odkupi za 7,5 milijona evrov.

Portugalski medij O Jogo je v ponedeljek zapisal, da Šporar sprva ni bil naklonjen odhodu k Bragi, a je nato spremenil mnenje, saj bi v napadu lizbonskega kluba dobil vse manj priložnosti, potem ko ni navdušil trenerja Rubena Amorima.

“Navdušen sem. Večkrat sem igral proti Bragi, tudi v evropski ligi. Vedno nam je bilo težko. Braga ima odlično ekipo in veselim se novega poglavja v karieri. Sem napadalec in mislim, da moje odlike pridejo najbolj do izraza v kazenskem prostoru. Upam, da bom zdrav in da bom dosegel veliko golov,” je po prestopu dejal 26-letnik.

Ljubljančan, ki je za reprezentanco odigral 23 tekem in dosegel dva gola, je v Lizbono prišel 23. januarja 2020 iz vrst Slovana iz Bratislave v zameno za šest milijonov evrov. Pred tem je v karieri igral za Interblock, od koder se je preselil k Olimpiji, kjer je postal kapetan moštva, Basel in kot posojen igralec še za Arminio iz Bielefelda.

Source
STA
Back to top button