Španska vlada v nadzor tamkajšnje nogometne zveze

Španska vlada je objavila, da je uvedla nadzor in preiskavo nad Nogometno zvezo Španije (RFEF) zaradi korupcije. Zvezo je že pretresel škandal, ko je zaradi poljuba nogometašice Jenni Hermoso odstopil zdaj že nekdanji predsednik zveze Luis Rubiales, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Španska zveza je zdaj v središču preiskave korupcije, ki je privedla do obtožnice nekdanjega prvega moža v španskem nogometu in začasnega predsednika Pedra Rocha. Upravno športno sodišče (TAD) je v nedavnem poročilu ocenilo, da sta Rocha in začasno vodstvo zveze zagrešila “zelo resne” napake, saj so sprejemali odločitve, ki presegajo njihove pristojnosti.

Prav to poročilo TAD je vodilo do odločitve, ki jo je sprejela vlada. “Španska vlada je to odločitev sprejela, da bi popravila trenutne resne razmere, v kateri se nahaja RFEF, da ta lahko začne s prenovo za stabilnost delovanja,” je v sporočilu za javnost navedel Vrhovni športni svet (CSD), organizacija pod okriljem španskega ministrstva za šport.

Postopek bo v prihodnjih mesecih vodila neodvisna komisija CSD za nadzor, standardizacijo in zastopanje. Sedaj še ni jasno, kako bo to vplivalo na nadaljnje dogodke.

Volitve za predsednika RFEF so trenutno razpisane za 6. maj. Pedro Rocha je edini kandidat. Španija se poteguje tudi za organizacijo svetovnega prvenstva v nogometu leta 2030 skupaj s Portugalsko in Marokom.

Back to top button