Španska reprezentanca za ligo narodov brez Jenni Hermoso

Nova trenerka nogometašic Španije Montse Tome je objavila seznam igralk za dve tekmi lige narodov, na njemu pa ni Jenni Hermoso, igralke, ki je dvignila ogromno prahu po osvojenem naslovu svetovnih prvakinj in poljubu na usta s strani zdaj že bivšega predsednika španske nogometne zveze Luisa Rubialesa.

Tome je na seznam uvrstila 15 igralk s svetovnega prvenstva, četudi so vse med njimi podpisnice zahteve po spremembah na vrhu španske zveze in nogometne reprezentance. Nova selektorica, ki je nasledila Jorgeja Vilda, je dejala, da se je z vsemi osebno pogovorila, preden je objavil seznam.

Med vpoklicanimi je dvakratna dobitnica zlate žoge Alexia Putellas, prav tako pa njeni soigralki pri Barceloni Mapi Leon in Patri Guijarro, ki nista igrali na SP zaradi nestrinjanja s politiko španske zveze oz. selektorjem.

Na seznamu manjka Jenni Hermoso, za katero je selektorja povedala, da jo ni klicala, ker jo želi zaščititi. “Pet let sem delala z njo in vem, kaj je najbolje za njo,” je dejal Tome.

“Danes se za reprezentanco začenja novo obdobje. Verjamem, da so vse punce profesionalke, da ljubijo državni dres in da bomo skupaj še naprej pisale lepe zgodbe,” je dejala nova selektorica.

Španija bo 22. in 26. septembra igrala tekmi lige narodov proti Švedski in Švici.

Back to top button