Slovenski tekmeci Slovaki na SP v hokeju brez igralcev iz KHL

Vodstvo Slovaške hokejske zveze je sporočilo, da na prihajajočem svetovnem prvenstvu za reprezentanco ne bodo smeli igrati slovaški hokejisti, ki si kruh služijo v ruski ligi KHL, poroča slovaška tiskovna agencija TASR. Slovaki bodo sicer v skupini B tekmeci slovenske izbrane vrste.

 

Slovaška zveza je na svoji spletni strani ob začetku treningov pred prihajajočim SP sporočila, da bo pravilo v veljavi vsaj do konca te sezone.

“V zadnjih tednih smo dolgo debato z igralci iz lige KHL. Ti bi lahko zaradi svoje kakovosti igrali za reprezentanco na svetovnem prvenstvu, a smo se skupaj odločili, da tam ne nastopijo,” je zapisala tamkajšnja zveza.

“Prišli smo do zaključka, da zavoljo mirnih priprav in 100-odstotne osredotočenosti na turnir igralci iz KHL izpustijo to reprezentančno akcijo,” so še dodali.

V ruski KHL si po podatkih tekmovanja kruh služi pet slovaških hokejistov, in sicer Michal Čajkovsky, Adam Huska, Christian Jaroš, Michal Krištof in Adam Liška.

Poleg Slovaške in Slovenije so v skupini B, ki bo igrala v latvijski Rigi, še Kanada, Češka, Švica, Latvija, Norveška in Kazahstan. V skupini A bodo v finskem Tampereju igrale reprezentance Finske, ZDA, Švedske, Nemčije, Danske, Francije, Avstrije in Madžarske.

SP bo na sporedu med 12. in 28. majem. Prvotno bi ga morala gostiti Rusija, a je Mednarodni olimpijski komite 26. aprila lani odločil, da zaradi ruske vojne v Ukrajini tako Rusija kot Belorusija ne smeta gostiti mednarodnih tekmovanj.

Kasneje sta bili v igri za organizacijo prvenstva tudi Slovenija in Madžarska, a je slednja pred dokončno oddajo kandidature zaradi vladnega nesoglasja umaknila prijavo.

Source
STA
Back to top button