Slovenski rokometaši v boj za OI najprej z Alžirci

Dvorana Max Schmeling v nemški prestolnici bo od danes do nedelje prizorišče enega od treh kvalifikacijskih turnirjev za nastop na letošnjih poletnih olimpijskih igrah v Tokiu. Na njem bo nastopila tudi slovenska moška reprezentanca, ki se bo danes ob 17.45 pomerila z Alžirijo, dan kasneje ob 15.35 z Nemčijo, v nedeljo ob 18.15 pa še s Švedsko.

Slovenski rokometaši so doslej trikrat nastopili na olimpijskih igrah. Najboljši izid so dosegli v Rio de Janeiru 2016, kjer so osvojili šesto mesto. Premierni nastop v Sydneyju 2000 so končali na osmem, štiri leta kasneje pa so v Atenah zasedli enajsto mesto. Četrti nastop na letošnjih igrah v Tokiu si bodo izborili v primeru prvega ali drugega mesta v Berlinu.

Izbrance švedskega strokovnjaka Ljubomirja Vranješa prvi dan turnirja čakajo na papirju najlažji tekmeci iz Alžirije, njihova končna usoda pa bo znana po veliko zahtevnejšima obračunoma proti gostiteljem iz Nemčije ter Švedi, ki so na letošnjem svetovnem prvenstvu v Egiptu osvojili srebrno kolajno.

Nastop na letošnjih olimpijskih igrah med 23. julijem in 8. avgustom na Japonskem so si poleg gostitelja tekmovanja že izborili Danska, Španija, Egipt, Argentina in Bahrajn.

Druga dva kvalifikacijska turnirja bosta v Parizu in Podgorici. Na prvem bodo nastopili Francija, Hrvaška, Portugalska in Tunizija, na drugem pa Norveška, Brazilija, Čile in Južna Koreja.

Source
STA
Back to top button