Slovenski rokometaši drevi v Debrecenu z Danci

Slovenska moška rokometna reprezentanca na četrtkovi uvodni tekmi evropskega prvenstva na Madžarskem in Slovaškem proti Severni Makedoniji ni prikazala najboljše predstave, a je osvojila načrtovani točki. Drevi ob 20.30 jo čaka nova naloga, na nasprotni strani ji bo v Debrecenu stala izjemno močna Danska.

 

 

Danska je na uvodni tekmi letošnjega turnirja z rutinirano predstavo premagala Črno goro s 30:21, Slovenija pa je ukanila Severno Makedonijo s 27:25.

Izbranci danskega selektorja Nikolaja Jacobsena so za mnoge glavni favoriti za končno zmago na letošnjem evropskem prvenstvu. V preteklosti se je pet velikih turnirjev končalo z zmagoslavjem Dancev, najboljši so bili na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru 2016, na svetovnih prvenstvih na Danskem in v Nemčiji 2019 ter Egiptu 2021 ter na evropskih prvenstvih na Norveškem 2008 in v Srbiji 2012.

Slovenski selektor Ljubomir Vranješ je bil na uvodni tekmi proti Severni Makedoniji najbolj zadovoljen z osvojenima točkama. Po njegovem mnenju je skozi celotno tekmo dobro delovala tudi obramba, manj zadovoljen je bil z igro v napadu in dejstvu, da so pod velikim vprašajem nadaljnji nastopi kapetana Jureta Dolenca, ki si je v četrtek poškodoval koleno.

Slovenijo po drevišnjem dvoboju v ponedeljek čaka še Črna gora. Po uvodnem krogu imata Slovenija in Danska po dve točki, Severna Makedonija in Črna gora sta brez njih.

V drugi del tekmovanja, ki bo med 20. in 26. januarjem v Budimpešti, bosta napredovali najboljši reprezentanci v skupini A.

Source
STA
Back to top button