Slovenski rokometaši drevi na Nizozemskem

Uvodni novembrski tekmi slovenske moške rokometne reprezentance proti Poljski in Turčiji za nastop na evropskem prvenstvu na Madžarskem in Slovaškem 2022 sta bili odpovedani zaradi okužb z novim koronavirusom v slovenskem in poljskem taboru. Slovenija bo prvo tekmo igrala v predmestju Amsterdama, drevi ob 18.15 se bo pomerila z Nizozemsko.

V slovenskem taboru so se tik pred odhodom oddahnili. Na zadnjem testiranju so vsi člani reprezentance prejeli negativne rezultate testov na novi koronavirus, med njimi tudi srednji zunanji igralec Miha Zarabec, ki se je lažje poškodoval na nedavnem zaključnem turnirju evropske lige prvakov za sezono 2019/20 v Kölnu in se je soigralcem v Laškem pridružil z nekajdnevno zamudo, ter pomočnik selektorja Uroš Zorman.

V deželo tulipanov poleg Zarabca, ki bo po posebnem programu vadil v Laškem, nista odpotovala tudi krilni igralec Tilen Kodrin in vratar Urh Kastelic. Drugi slovensko-nizozemski obračun bo v nedeljo, 10. januarja, v celjskem Zlatorogu.

Slovenija in Nizozemska sta v letu 2019 igrali tri tekme. Slovenija je v kvalifikacijah za nastop na EP 2020 v Almereju slavila s 27:26, v Celju pa s 30:23. Na pripravljalni tekmi v Ormožu sta se ekipi razšli z neodločenim izidom 29:29.

Za izbrance švedskega strokovnjaka na slovenski klopi Ljubomirja Vranješa bosta obračuna proti Nizozemcem zadnja preizkusa znanja pred odhodom na svetovno prvenstvo med 13. in 31. januarjem v Egiptu. Slovenija se bo v deželi faraonov v skupinskem delu najprej pomerila z Južno Korejo, Rusijo in Belorusijo.

Source
STA
Preverite tudi
Close
Back to top button